haveplan og havedesign af havearkitekt Frank Kirkegaard

Frank Kirkegaard / profil

Jeg arbejder med at gøre folk glade for deres haver og andre grønne områder. Min spidskompetence er at idéudvikle og skitsere i et kreativt samarbejde.  På den måde får jeg modspil og nye idéer opstår.

Jeg er uddannet landskabsarkitekt, cand. hort. (1993) fra KU Life/ Landbohøjskolen samt videreuddannet inden for fotografi og journalistik. Jeg har mere end 25 års professionel erfaring med haver og havedesign. Bl.a. 15 år i Haveselskabet, dels som have- og landskabsarkitekt og dels som fagredaktør på magasinet Haven.

favicon kopi

Have- og landskabsarkitekt

Jeg arbejder med alle former for landskabs- og havedesign i privathaver, kirkegårde, sommerhushaver, institutioner og virksomheder. Desuden skriver jeg og tager fotos og video til forskellige magasiner og hjemmesider.

Fra januar 2010 har jeg drevet selvstændig virksomhed, hvor jeg leverer ydelser inden for havedesign og landskabsudvikling, fotos og video samt journalistik. Jeg er tilknyttet Haveselskabet som ekstern haveekspert og med i deres havearkitektgruppe.

Fra 1994 til 2009 har jeg – bortset fra et et 2 årigt regnskovs- og skolehaveprojekt i Honduras – arbejdet for Haveselskabet og Magasinet Haven som havearkitekt, rejseleder, journalist og senest fagredaktør. Jeg har lavet haverejser til Spanien, Madeira og Azorerne.

Jeg bliver brugt som haveekspert af flere medier som TV2 Bornholm, Berlingske Tidende, Bedre Hjem og Jyllandsposten. Se f.eks. artiklen om havetrends her.

Jeg har lavet skitser og haveplaner til et utal af private haver, både på Bornholm og i resten af Danmark. Desuden har jeg arbejdet for flere institutioner og firmaer som Svanekegården, Allinge Kirkegaard, Den Levende Køkkenhave i Østermarie, Bo42, Nexøhuset, Skolen på Sveasvej, Gartnerparken, Sandemandsgården, FOA, Forvalterens Have på Christiansø, Regionskommunen, Bornholms Hospital, TV2 Bornholm, De forenede Granitbrud, Bright Park Bornholm, Kystparken i Rønne, Svaneke Rådhus m.v.

Jeg har også lavet enkelte brochurer og plejeplaner for forskellige kommuner og forvaltninger. Se f.eks. Naturfolder for Slagelse Kommune eller plejeplan for Lynghøjen

Journalist og fotograf

englanderscreenJeg skriver/ har skrevet for flere forskellige blade og aviser som Haven, FamilieJournal, Alt om Haven, Berlingske Tidende, Havebladet (kolonihaveforbundet) Readers Digest, Bo, Bygg og Bolig, Gør Det Selv Magasinet m.fl.

favicon kopi

Deltog i Haveselskabets Cph Garden i både 2017 og 2019 sammen med fire gode kolleger og vandt hhv sølv og guld for “Den spiselige have” og “Dansk Jungle”. Se omtale med dronefoto her.

Se Klip fra TV2/Bornholm, der besøger mig under færdiggørelsen af “Den spiselige have”.

Det siger kunderne 

/pluk fra uopfordrede mails:
Jeg vil blot sige tusind tak for dit besøg i går. Jeg er så imponeret over og taknemmelig for din store professionalisme. Jeg har fuldkommen tillid til, at Søren og jeg vil blive glade for den have, du har skitseret.”

“Vi nød vores 3 ugers sommerferie på terrassen – Costa Del Bornholm, fantastisk! Og bedet var da blevet så FLOT og det var da kommet overraskende godt i gang. Krydderurterne pynter, dufter og smager – super!!

“Vi er virkelig inspireret og tændte på at komme i gang, vi går faktisk og “ærgrer” os lidt over at vi skal til fest i København i week-enden. Vi vil hellere ud og have jord under neglene, sikken en udvikling”

“Mange tak for din mail med de uddybende inspirationsbilleder! Vi er begge enormt glade for dit produkt, og vi håber vores haveglæde passer med tegningen. Ellers føler vi at vi både kan op- og nedjustere ambitionerne i haven. Jeg sender dig pengene med det samme!”

“Jeg vil blot fortælle, at vi stadig er meget glade for dit besøg hos os i maj. Vi er SÅ glade for den skitse du lavede til os – og er i fuld sving med at omdanne haven – men har dog gemt et par projekter til næste år ;-)”

“Tusind tak frank – Jeg har indtil videre omplantet og fjernet alt larm, og slået græsset som du anbefalede, så det ser allerede lovende ud. Og vi har forsøgt at tegne op med nogen pinde, har vedhæftet nogen billeder. 

“Og vi er helt vild med dine ideer! Du ramt plet, og noget vi slet ikke selv havde tænkt. “

“Tak for dit  besøg, hvor vi fik god sparring og inspiration til vores have. Vi glæder os til at tage fat og ikke mindst til at se resultaterne.”

“Jeg /vi er helt vilde med skitsen!! Det ser SÅ flot ud, og jeg glæder mig som et lille barn til at gå igang😊

“Tak for en inspirerende samtale om min have og de fine referencer her. Jeg glæder mig til at komme i gang med dele af anlægningsarbejdet her i april.” “Tak for et godt og meget konstruktivt møde – vi bliver altid meget inspireret af dine ideer.”

“Mange tak for besøget i fredags! Vi er meget inspirerede til at komme i gang med haven og det er lidt lettere at gå til, nu hvor vi har snakket om de overordnede linjer i haven med dig. Vi synes, vi har fået nogle gode indspark”

“Vi er meget glade for resultatet og dine ideer/skitse har være super.”

favicon kopi

Kontakt:
Hortus Design & Media
v/ Frank Kirkegaard Hansen
Bright Park Bornholm
Gl. Rønnevej 17
3730 Nexø

frank2mail@frankkirkegaard.dk
Telefon:
22 72 95 91
56 48 91 91

CVR: 32 63 31 61