haveplan og havedesign af havearkitekt Frank Kirkegaard

Frank Kirkegaard / profil

Jeg arbejder med at gøre folk glade for deres haver og andre grønne områder. Min spidskompetence er at idéudvikle og skitsere i et kreativt samarbejde.  På den måde får jeg modspil og nye idéer opstår.

Se kundeudtalelser længere nede på siden.

Jeg er uddannet landskabsarkitekt, cand. hort. (1993) fra KU Life/ Landbohøjskolen samt videreuddannet inden for fotografi og journalistik. Jeg har mere end 25 års professionel erfaring med haver og havedesign. Bl.a. 15 år i Haveselskabet, dels som have- og landskabsarkitekt og dels som fagredaktør på magasinet Haven.

favicon kopi

Have- og landskabsarkitekt

Jeg arbejder med alle former for landskabs- og havedesign i privathaver, kirkegårde, sommerhushaver, institutioner og virksomheder. Desuden skriver jeg og tager fotos og video til forskellige magasiner og hjemmesider.

Fra januar 2010 har jeg drevet selvstændig virksomhed, hvor jeg leverer ydelser inden for havedesign og landskabsudvikling, fotos og video samt journalistik. Jeg er tilknyttet Haveselskabet som ekstern haveekspert og med i deres havearkitektgruppe.

Fra 1994 til 2009 har jeg – bortset fra et et 2 årigt regnskovs- og skolehaveprojekt i Honduras – arbejdet for Haveselskabet og Magasinet Haven som havearkitekt, rejseleder, journalist og senest fagredaktør. Jeg har lavet haverejser til Spanien, Madeira og Azorerne.

Jeg bliver brugt som haveekspert af flere medier som TV2 Bornholm, Berlingske Tidende, Bedre Hjem og Jyllandsposten. Se f.eks. artiklen om havetrends her.

Jeg har lavet skitser og haveplaner til et utal af private haver, både på Bornholm og i resten af Danmark. Desuden har jeg arbejdet for flere institutioner og firmaer som Svanekegården, Allinge Kirkegaard, Den Levende Køkkenhave i Østermarie, Bo42, Nexøhuset, Skolen på Sveasvej, Gartnerparken, Sandemandsgården, FOA, Forvalterens Have på Christiansø, Regionskommunen, Bornholms Hospital, TV2 Bornholm, De forenede Granitbrud, Bright Park Bornholm, Kystparken i Rønne, Svaneke Rådhus m.v.

Jeg har også lavet enkelte brochurer og plejeplaner for forskellige kommuner og forvaltninger. Se f.eks. Naturfolder for Slagelse Kommune eller plejeplan for Lynghøjen

Journalist og fotograf

englanderscreenJeg skriver/ har skrevet for flere forskellige blade og aviser som Haven, FamilieJournal, Alt om Haven, Berlingske Tidende, Havebladet (kolonihaveforbundet) Readers Digest, Bo, Bygg og Bolig, Gør Det Selv Magasinet m.fl.

favicon kopi

Deltog i Haveselskabets Cph Garden i både 2017 og 2019 sammen med fire gode kolleger og vandt hhv sølv og guld for “Den spiselige have” og “Dansk Jungle”. Se omtale med dronefoto her.

Se Klip fra TV2/Bornholm, der besøger mig under færdiggørelsen af “Den spiselige have”.

 


Det siger kunderne

 

 

favicon kopi

 

“Det var et super interessant besøg, da vi jo har set hvad du har udrettet for vores venner, Jens og Louise, – deres have er fantastisk flot. Vi synes helt klart den færdige skitse og vores drøftelser undervejs, mht. hvilke planter man kan sætte i de forskellige bede mv., var rigtigt fine, og en rigtigt god og spændende måde at løse vores ønsker til en “ny have” 😃 Vi glæder os meget til at komme igang med det hele til foråret 👍😃

 

favicon kopi

 

“Vi er meget glade for den haveskitse du har lavet til os. Den er blevet rammet ind op hænger på væggen i stuen, så vi kan gå og drømme om vores fremtidige have.
Vi syntes det var et stort og uoverskueligt projekt vi stod med i forhold til anlæg af haven. 1200 kvadratmeter hvor der bare var jord,  det var svært at forestille sig hvor vi skulle starte og slutte i forhold til haven, men havde samtidig mange ønsker til planter og bede. Derfor ville vi gerne have lavet en plan. Nu har vi fået en haveskitse, der betyder at vi klart kan visualiserer vores fremtidige have, det har givet ro i maven, så ingen bekymring mere for indretning/udformning af haven.

Den bedste del af processen var at du fik flettet vores forskellige ideer og ønsker  ind på skitsen, sammen med din viden. Det var dejligt at kunne spørge ind til nogle konkrete ting undervejs, som du så kunne give råd og vejledning i.
Fordelen ved at få lavet skitsen på stedet var at vi kunne kikke rundt på grunden samtidig med, og forstille os hvordan det ville se ud.
Vi har allerede anbefalet dig til andre haveejere!… og vi glæder os til at anlægge haven.
Mange hilsner fra Anita og Gorm”

 

favicon kopi

 

“Dear Frank, This looks absolutely amazing! And that isn’t just American hyperbole!  We will take a couple of days to go though it and make sure we understand everything. We will be back in Bornholm on Wednesday”.  Moira Daly

 

favicon kopi

 

Kære Frank

Vi var utrolig glade for dit besøg, det var virkelig inspirerende at se vores have med andre briller. Det er godt med andre øjne på, når man har gået og ikke kunnet se hvad man stiller op med et område, fordi det har set ud på én måde i mange år og så ændres ved at en garage rives ned.

Lige sådan med hjælpen til valg af materiale til stierne, til vores klematis-lysthus og så videre. Det var virkelig en rigtig god oplevelse at få professionel hjælp fra en der har stor viden og beskæftiger sig med det i det daglige.

Også rigtig dejligt at vide, at hvis der er brug for sparring, så er det muligt at kontakte dig igen. Det sætter vi meget pris på.

Nu glæder vi os bare rigtig meget til at komme i gang med nogle af projekterne, til at se det blive til virkelighed, så vi kan nyde vores have endnu mere.

Så en stor tak for besøget. Man kan kun unde andre samme oplevelse.

Med venlig hilsen
Toni og Jette

 

favicon kopi

 

Maja Paulsen: “Tak for et rigtig godt møde. Jeg synes du kom med nogle rigtige gode og brugbare input til udviklingen af haven og jeg er meget tilfreds med skitsen”

 

favicon kopi

 

Jeg vil blot sige tusind tak for dit besøg i går. Jeg er så imponeret over og taknemmelig for din store professionalisme. Jeg har fuldkommen tillid til, at Søren og jeg vil blive glade for den have, du har skitseret.”

 

favicon kopi

 

“Vi nød vores 3 ugers sommerferie på terrassen – Costa Del Bornholm, fantastisk! Og bedet var da blevet så FLOT og det var da kommet overraskende godt i gang. Krydderurterne pynter, dufter og smager – super!!

“Vi er virkelig inspireret og tændte på at komme i gang, vi går faktisk og “ærgrer” os lidt over at vi skal til fest i København i week-enden. Vi vil hellere ud og have jord under neglene, sikken en udvikling”

 

 

favicon kopi

 

“Mange tak for din mail med de uddybende inspirationsbilleder! Vi er begge enormt glade for dit produkt, og vi håber vores haveglæde passer med tegningen. Ellers føler vi at vi både kan op- og nedjustere ambitionerne i haven. Jeg sender dig pengene med det samme!”

 

 

favicon kopi

 

Kontakt:

Hortus Design & Media
v/ Frank Kirkegaard Hansen
Sdr Landevej 29 – 3730 Nexø

frank2
mail@frankkirkegaard.dk
Telefon:
22 72 95 91
56 48 91 91

CVR: 32 63 31 61

 

Flere pluk fra mails:

“Jeg vil blot fortælle, at vi stadig er meget glade for dit besøg hos os i maj. Vi er SÅ glade for den skitse du lavede til os – og er i fuld sving med at omdanne haven – men har dog gemt et par projekter til næste år ;-)”

“Tusind tak frank – Jeg har indtil videre omplantet og fjernet alt larm, og slået græsset som du anbefalede, så det ser allerede lovende ud. Og vi har forsøgt at tegne op med nogen pinde, har vedhæftet nogen billeder.

“Og vi er helt vild med dine ideer! Du ramt plet, og noget vi slet ikke selv havde tænkt. “

“Tak for dit  besøg, hvor vi fik god sparring og inspiration til vores have. Vi glæder os til at tage fat og ikke mindst til at se resultaterne.”

“Jeg /vi er helt vilde med skitsen!! Det ser SÅ flot ud, og jeg glæder mig som et lille barn til at gå igang”

“Tak for en inspirerende samtale om min have og de fine referencer her. Jeg glæder mig til at komme i gang med dele af anlægningsarbejdet her i april.” “Tak for et godt og meget konstruktivt møde – vi bliver altid meget inspireret af dine ideer.”

“Mange tak for besøget i fredags! Vi er meget inspirerede til at komme i gang med haven og det er lidt lettere at gå til, nu hvor vi har snakket om de overordnede linjer i haven med dig. Vi synes, vi har fået nogle gode indspark”

“Vi er meget glade for resultatet og dine ideer/skitse har være super.