En haveplan gør det nemmere for dig

Haveplan eller haveskitse?

En haveplan er en en flot og farvelagt optegning komplet med detaljeret planteliste, belægningsplan osv. Med en detaljeret haveplan kan anlægsgartneren  give et kvalificeret bud på, hvad anlægsarbejdet vil koste.

Med en haveskitse for du strammet godt op på havens former og lagt en klar linie for havens videre udvikling. Inden jeg forlader dig får du et færdigt forslag til havens dispostion og vigtigste beplantning. Og viden om hvordan du kommer videre.

en haveskitse er en hurtig haveplan

Det tager kun 2, max 3 timer, for at lave en haveskitse, der udarbejdes på stedet. Men ofte når vi alligevel at komme godt ned i detaljen med både plantevalg, belægninger og den praktiske udførelse. Jeg sørger for at du/I er med under hele processen, så det er Jeres behov og ønsker, der vokser frem på papiret.

Det er et intenst forløb, der bringer mange ideer på banen, og som ender med at de bedste får en form og en plads i haven. Så har du en fast plan at arbejde hen imod. Haveskitsen er så rummelig at du selv kan arbejde videre med hvilke planter, der skal være i de enkelte bede. F.eks. kan der på haveskitsen være angivet “rosenbed med engelske roser, men du bestemmer selv, hvilke engelske roser du vil plante i haven.

Haveplanen kræver (ud over et besøg, hvor vi  sammen lægger de store linier for haven) at den bliver færdiggjort på tegnestuen, hvor linjerne findpudses, belægningen justeres og plantelisten udarbejdes. Det tager typisk mellem 5-15 timer afhænging af havens størrelse og den ønskede detaljeringsgrad. Den er især en fordel, hvis du vil have alt havearbejdet overstået her og nu. Den er lige til at aflevere til anlægsgartneren, så han kan give et præcist tilbud.

Se eksempler på haveplaner / haveskitser, der er blevet realiseret

Have 1
Lille rodet have blev til hyggelig gårdhave

Have 2
Et link til et blogindlæg, hvor jeg besøgte en have, hvor jeg tidligere havde lavet en skitse.

Læs nærmere på havearkitekt.dk om havedesign og tilmeld dig deres nyhedsbrev her.

Skriv et svar