haveplan og havedesign af havearkitekt Frank Kirkegaard

Haveskitser

Mit speciale indenfor havedesign er haveskitserne. Det er et 2-3 timers forløb, hvor jeg sammen med haveejerne udarbejder en skitse til haven. 

Haveskitsen laves på stedet, dvs. vi arbejder i haven og indenfor i boligen. Det er et intenst, men også  spændende forløb, hvor vi får alle ønsker og muligheder i spil og de bedste ned på papiret. Resultatet er  en samlet plan, der hænger sammen både rumligt, praktisk og æstetisk.

Jeg forlader jer ikke, før alt er på plads, og I er tilfredse – og som jeg altid siger til min kone, når jeg kommer hjem: “De var glade, da jeg gik”.

Nogle gange bruger vi meget tid på at snakke mulighederne igennem, og så når vi ikke helt ned i detaljer med fx plantevalg, og skitsen kan også se ufærdig ud. 

Men når I har været med gennem hele processen, så har I en klar idé om, hvad I skal gøre, hvordan det skal gøres og i hvilken rækkefølge. Og I er altid velkomne til at ringe, hvis der dukker spørgsmål op senere. Det koster ikke ekstra.

Jeg vil efterfølgende også kunne sende en standard planteliste eller udarbejde en speciel planteplan til netop jeres bede. 

Eksempel på have, der er lavet ud fra en skitseforløb sammen med haveejerne.

Vi bookede et havebesøg med Frank, hvor vi satte os ned og snakkede vores forventninger og behov igennem med ham. Vores have stod ikke mål med vores familiebehov med 2 små børn og vi skulle finde nogle løsninger der kunne gøre haven mere børnevenlig og skarp i udtryk.

Det må siges, at Frank i DEN grad har været en super medspiller i planlægningen af haven. Bare i vores haveskitse kunne vi allerede se det færdige udtryk. Det har været en rigtig god oplevelse både menneskeligt og professionelt at have Frank inde over vores haveprojekt.

Kristoffer Nyby, Rønne

Gamle-Have500
Før-billede af haven

Skitseringsprocessen er nærmest en slags coaching, hvor vi får afklaret hvad du får glæde af i haven, og hvor det bedst placeres. Herefter sættes det ind i på planen, så der opstår nogle gode haverum, som derefter kan fyldes med planter.

Selve skitsen er et slags hukommelseskort og en manual for det videre arbejde.

havskitseNyby
Nye-Have800trappe

Sådan foregår et havebesøg (1 time klippet ned til 5 min.)

Klip fra TV/2Bornholm, Kong Gulerod, hvor jeg laver haveskitse til en lille byhave.

Det var et meget kort besøg inkl omstilling med kamera etc, så vi nåede ikke så langt som ved et almindeligt besøg, der varer 2-3 timer.

Alle de viste skitser på denne side er lavet på stedet i løbet af 2-3 timer i tæt  samarbejde med haveejerne.