Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Bornholm rundt

Her netop haft besøg af mine gamle kolleger fra Haveselskabet. Det var omsider lykkedes at lokke dem til Bornholm, og vi brugte halvanden dag på at besøge små og store haver på øen. Jeg havde tilrettelagt en tur, og selvom jeg selvfølgelig kender alle haver og haveejere, var det både hyggeligt og lærerigt at være rundt med de kloge havefolk, og høre hvordan de oplevede haverne.

Vi fik set ni haver på den korte tid og så blev der endda tid til til god mad, Irish Coffee og kagebord hos Fru Petersen.

2015-09-17 14.44.03_600500px

Første besøg var hos Hanne og Bent i Rønne. De har en fantastisk dejlig gårdhave, hvor jeg for flere år siden lavede en lille skitse til, men der har udviklet på haven lige siden, så den nu fremstår meget dejlig og oplevelsesrig. Se et gammelt indlæg om haven her

2G5A2451_600500px
Besøg hos Peter og Xenias japansk inspirerede naturhave i Årsdale.
2015-09-17 15.54.00_600500px
Hygge i Kræmmerhusets have.

Turen sluttede af hos skønne Michael og Anne Mette og deres altid inspirerende Enghøj Staudehave. Her fik jeg desværre ikke tager billeder, men der er masse at se på deres hjemmeside og jeg har tidligere taget nogle, der kan ses i Havens Augustnummer, hvor jeg har skrevet om haven.

Nå ja, vi lavede lige et stop ved Green Solution House for at se det nye haveanlæg omkring det bæredygtige hotel– tegnet af SLA-arkitekter. Her er mange spændende tiltag, med flotte grove træterrasser, regnvandsbassiner og mix af glas og granit på gangene. Vi blev dog enige om at bunddække-beplantningen med skovmærke på åben mark ikke har mange chancer for at etablere sig. Fremtiden vil vise om vi får ret.

Se også hjemmesiden Bornholmskehaver.dk for mere bornholmsk inspiration.

Nå ja, så vil jeg da også lige fortælle at jeg i august GIK hele Bornholm rundt langs kyststien. Nonstop 118 km på 28 timer. Selve turen kan virkelig anbefales, men nok ikke at gøre det i ét stræk. Det gjorde ONDT i benene dagen efter.

Skriv et svar

%d bloggers like this: