Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Skønne, (lidt for) vilde høstanemoner

Var ude at besøge Lægehuset i Rønne, heldigvis ikke fordi jeg fejlede noget, men fordi de gerne ville have hjælp til renovering af deres gårdhave. Det var 13 år siden, (!) jeg lavede en plan for gårdhaven, og den har i perioder været forsømt, men nu var der kommet en ny engageret vicevært i form af Kell, og nu var de opsatte på at få lidt mere variation i haven.

lægehuset Rønne

2015-09-01 16.51.53_600500px

Gårdhaven er godt tilgroet, men faktisk meget flot nok lige nu, hvor man kan nyde de mange høstanemoner. Det viser at de er er godt og sikkert valg, hvis man vil have en nem have. De breder sig langsomt, men sikkert og sørger sammen med vedbend for at ukrudtet ikke får en chance.

lægehuset Rønne
lægehuset Rønne

Ulempen er dog, at de også let kommer til at vokse hen over mere sarte stauder, hvis man ikke holder dem i kort snor. Det er egentlig ikke vanskeligt, for de er ikke vildt agressive, men som sagt: de breder sig S T I L L E og R O L I G T og altså lidt ubønhørligt, hvis man ikke lige fjerner sideskudene en gang om året. Men mere pleje behøves altså ikke.

lægehuset Rønne
Gårdhaven opleves primært indefra hele året rundt, så der skal være noget til alle sæsonener.

Planen bliver at opstamme og forynge de lidt for store buske, plante en flerstammet tibetansk kirsebær i stedet for magnolien, der blev fjernet for nogle år siden og så ellers rydder godt op i høstanemonerne og plante nye stauder i gårdhaven. Det fremtidige pleje kommer så primært til at bestå af at holde vedbend og høstanemoner lidt væk fra de andre stauder.

2G5A0698_600500px
Hemerocallis ‘Catherine Woodbery’

Jeg har bl.a. tænkt mig rosa dagliljer, blå og hvide storkenæb, mørkerød pileurt, bunddækkende star og enkelte græsser og jeg glæder mig allerede til at se resulttet næste sommer. så stay tuned ….

2G5A0712_600500px
Geranium ‘Rozanne’

Skriv et svar

%d bloggers like this: