Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Verdens mindste haveplan

Jeg har netop lavet min hidtil mindste haveplan. Faktisk er haveplan en overdrivelse, for det var blot et planteforslag til højbed som Sofie og Søren fra CoCreative, der arbejder for Det grønne Pakhus bad migom hjælp til at få tilplantet. De holder også til på Bright Park i Nexø, hvor jeg har kontor, og de havde fået sponseret et lækkert transportabelt “højbed” i et kraftigt materiale, der minder lidt om en ukrudtsdug og som er liiige til at sætte oven på Fiat’en når man skal på ferie.

FIAT500-350X950

Nej, selvom det så smart ud på reklamen, så er højbedet ikke til at flytte rundt på, når der først er jord i.

Men tilbage til planterne, så var der i dag officiel åbning på verdens første udstillingshus for bæredygtige materialer (med borgmestersnorklip, tapas og mouserende vine), så jeg måtte tidligt op og plante bedet til, så det var klar for morgenstunden. Jeg havde lavet en hurtigt skitse med tre forskellige plantetyper, der gør sig godt her i vinterhalvåret, nemlig skimmia, bjergte og kejserbusk.

IMG_7449 copy
x = bjergte 0 = skimmia og * er kejserbusk

 

IMG_7439
Vi genbrugte selvfølgelig jord fra drivhuset (og en smule ugødet spagnum) .
bed
Det færdige bed

Desværre var der ikke så mange der så bedet for hele arrangementet foregik indendørs i den nye spændende pakhus, som jeg også selv skal kikke nærmere på,når jeg skal i gang med at renovere mit hus. Se mere på www.detgronnepakhus.dk.

 

Det grønne Pakhus
Borgmester Winnie Grosbøll holder tale.

Skriv et svar

%d bloggers like this: