Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Parker i Stockholm & Enköping

IMG_1133_600500px

Stockholm er skøn om sommeren, når man kan tage på tur ud i Skærgården, men selv på centrum er der masser af gode oplevelser for have- og naturinteresserede. Ude på øen Djurgården lige ved centrum er der foruden et skønt naturparkområde også en seværdighed for ægte haveromantikere. Rosendahls Trädgård er stockholmernes pusterum, hvor de kan tage ud og ficka og spise kanelboller, mens de nyder de smukke omgivelser med masser af sommerblomster og små fine haver.

IMG_1086_600500px

På Rosendahls Trädgård er der selvpluk af sommerblomster. Række efter række af alskens blomster i alle farver. Man tager en saks med ud og plukker løs, og bagefter betaler man pr. vægt. Hermed en idé til fri afbenyttelse.
IMG_1081_600500px

IMG_1165_600500px
Less is more

Enköpings Parker

Når man nu er kørt hele vejen til Stockholm, så er det meget nærliggende og tage et smuk til Enköping, der kun ligger en times kørsel væk. Her i denne forholdvis lille flække af en by, har de formået at sætte sig på det havearkitektoniske landkort ved at omdanne en række af byens parker til blomstrende oaser af stauder og græsser.
IMG_1199_600500px

Det har været en investering der hurtigt har tjent sig hjem igen. Den verdensberømte hollandske havedesigner har sat skub i processen med sine fine sammenplantninger. Landskabsarkitekter, byplanlæggere, anlægsgartnere og parkforvaltere valfarter nu til byen for med egne øjne at se hvordan man får meget mere skønhed for forholdsvis få penge.

IMG_1203_600500px

Man kan endda tage et lille turist-tog rundt og se på alle herlighederne. Det kommer rundt omkring de fleste parjker og gør nogle stop undervejs. Så ved man hvad der er, og man kan så besøge favoritterne i ro og mag.

IMG_1381_600500px

Skriv et svar

%d bloggers like this: