Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Skønne skolehaver

Jeg kan huske at da JEG gik i skole, der havde vi skolehaver nede i gården. Dengang interesserede det mig ikke synderligt og haverne blev da også sløjfet mens jeg gik på skolen. Det var ikke rigtig oppe i tiden. Folk fik anlagt store græsplæner og plantet stedsegrønne planter. Det skulle først og fremmest være nemt.

Nu er det igen blevet moderne med Grow your Own, og diverse kendisser fortæller gladeligt om alle deres FANTASTISKE hjemmedyrkede grøntsager (i 2 x 1 meter palleramme).

skolehaver
skolehaver i Grøndalsparken

I mellem disse op- og nedture inden for grønsagsdyrkningen har der ligget forskellige skolehaver i København kommune, der har været drevet af fantastiske ildsjæle uden hensyn til tidens modeluner. De ligger der stadig, og er mere populære end nogensinde før. Nu er der imidlertid kommet hjælp til pasningen af studerende, der gratis hjælper til mod at få deres egen lille lod med grøntsager. Skønt at se og et virkeligt dejligt sted at være.

IMG_9816_600500px

skolehaver
Børnene får “hands-on” oplevelser med blomster og grøntsager.
skolehaver
Skolehaverne benytter sig også af de sociale medier
skolehaver
Aktivt udeliv med socialt samvær!

Skriv et svar

%d bloggers like this: