Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Design og tilplantning af gårdhave – nu med video.

Gårdhave med sandsten og træterrasse.

Har lige været ud og tilplante en gårdhave, jeg har tegnet i Svaneke. Det er normalt IKKE noget jeg gør, da jeg har nok at gøre med at tegne og skrive, men nu var det en ret overkommelig opgave, og så ville jeg gerne have, at der blev plantet de rigtige planter de rigtige steder, når nu det andet anlægsarbejde var gjort så fint.

gammel belægning i gårdhave
Gårdhaven inden omlægning

Det meste af gårdhaven består nu af en stor terrasse i træ og sandsten, så der var blot tale om 2 små bede og en hæk, der skulle plantes. Tidligere havde der også været sandsten, men de lå lidt dårligt og på et lidt skrånende terræn.

gårdhave, skitse
Planskitse over gårdhaven lavet på stedet.

Mit forslag bestod i al sin enkelhed i at belægningen blev mere vandret og at den ønskede træterrasse kom i det rigtige niveau og ikke blev for stor. Desuden blev der plads til to mindre bede og en afskærmning ud mod vejen. Det er de små detaljer i de store linjer, der er vigtige at få på plads.

frank tilplanter gårdhave
Frank in action

Samlet blev arealet med nexøsandsten næsten halveret, så de bedste sandsten kunne genbruges og så flisepladsen fik en bedre form, så man ikke føler man sidder midt ude på en åben plads, men har nogle faste punkter at forholde sig til.


Se i videoen, hvor utroligt hurtigt jeg arbejder!

gårdhave under tilplantnig
Hæk af Amelanchier Obelix

Efter at have kikket på planen og været mere i haven, ønskede parret at der hurtigt kom en høj hæk op ud mod vejen, så valget blev Amelanchier Obelix, der er høj og smal. Den bliver nok også FOR høj, hvis den ikke klippes, men det bliver den så.

udsigtsbaenk
Bænk/liggestol med udsigt over byen og havet.
krydderurtebed
Det blev også plads til et lille krydderuretebed ved grillen.

Se detaljeret plan og planteliste for det store bed her!

Skriv et svar

%d bloggers like this: