Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Ny kompostbeholder – selvfølgelig af genbrugsmaterialer.

Ny, gammel kompostbeholder

Påskens store projekt i kolonihaven var at bygge en ny kompostbeholder i stedet for den lille gamle, som vi overtog fra den tidligere ejer. Den har altid været for lille og overfyldt, så vi har kaldt den for “pyramiden” fordi der altid var top på.

Vi har fået lov at tage nogle af de gamle lægter fra renoveringen af Nexø kirke. Gode gamle bundsolide lægter af kernetræ og med håndsmedede søm. Bedre lægter fås ikke, det er bare skønt at genbruge så gode materialer.

Se videoen af forløbet herunder. (Underlægningsmusikken er meget dramatisk, men det var faktisk meget hyggeligt med god bistand af Bjørn)

kompostbeholder
Den lille elendige kompostbeholder til højre og den nye godt på vej

Tilfældigvis kom vi også forbi en husejer, der var ved at udskifte sit hegn. Haps. Så fik vi også lige seks stolper. De var lidt bløde i bunden, hvor de havde stået i jorden i mange år. Men det skar vi af, for vi skulle ikke bruge så lange stolper, og så var de næsten som nye.

kompostbeholder
De gamle plader fra “pyramiden” bruge som vægge i den nye kompostbeholder.

Da komposten var færdig kom min kære søn Victor forbi og tilbød at rive lidt græs sammen (helt frivilligt!) for at have noget at putte i den nye kompostbeholder. Der kneb man lige en tåre :-).

kompostbeholder af genbrugslægter
Victor smider en mælkebøtte på komposten. Han syntes der skulle være lidt pynt!
kompostbeholder af genbrugslægter
Kompostbunken – nu med græs og pynt!

 

 

 

 

 

Skriv et svar

%d bloggers like this: