Indisk inspiration

Kom lige til at se, at det var lang tid siden, jeg havde skrevet på min blog. Men heldigvis med god grund, for jeg har været ude at rejse i Indien i januar og februar. Fantastisk rejse med vandring langs strandene i Goa fra syd til nord. Her er det jo sommer hele året, og der kom, om ikke blod, så i hvert fald forårsfornemmelser på tanden, når jeg kunne se, hvordan de dyrkede deres køkkenhaver overalt. De lå som grønne oaser i et ellers afsvedet landskab. Det overraskede mig, at der primært blev dyrket massevis af “danske” grøntsager som blomkål, løg og gulerødder overalt – og så i 30 graders varme. Jeg havde forestillet mig, at det var en del mere eksotiske afgrøder.

india

indias
Det regner ikke i Goa i januar og februar. Overhovedet ikke. Og med 30 graders varme, så skal der slæbes vand både morgen og aften.

Da jeg kom hjem var der af gode grunde en hel del hængepartier. Så jeg har haft travlt, og det var først i går, da jeg var i København at jeg for alvor og på egen krop mærkede af at foråret også er kommet til Danmark (København er også typisk 14 dage forud for Bornholm, når det gælder foråret). Jeg var på besøg i en meget dejlig have med den smukkeste magnolie og store tæpper af erantis og vintergækker i plænen. Her skulle jeg hjælpe dem med at få styr på haven og gøre den nemmere at passe. Det snakkede vi så om og skitserede på i 3 timer – men bare rolig, både magnoliatræet og forårsblomsterne fik lov at blive.

erantis
Wow erantis, wow magnolia.

Nu hvor jeg er hjemme på Bornholm igen, og det snart er weekend, så glæder jeg mig til at komme ud i kolonihaven. Selvom jeg endnu ikke kan så gulerødder og koriander og dyrke hvidløg som i Indien, så skal jeg nok finde noget at lave derude. Jeg ved, at der er en del  ukrudt i “min halvdel” og det er i hvert fald på høje tid at få sået tomater, og jeg skal også have fat i nogle kartofler til forspiring. Der er nok at gøre, men heldigvis varer det længe, inden der skal slæbes vand.

 

 

 

Skriv et svar