Kolibri i haven

Nej, desværre. Jeg har ikke længere kolibrier i haven (det havde jeg for mange år siden , da jeg boede i Honduras), men til gengæld, så har jeg i dag haft besøg af en duesvæmer, der er er såkaldt dagaktiv natsværmer. Den var desværre kun et kort visit, men jeg nåede lige at få taget et par billeder, hvoraf nedenstående var det bedste. Den er ikke let at fange, for det står ikke stille mere end et splitsekund ad gangen.

Det minder meget om en kolibri i den måde den svæver fra blomst til blomst med lynhurtige vingeslag, og kan stå helt stille i luften, mens den suger nektar.

kolibri
Duesværmeren ligner meget en kolibri
kolibri
Den aktive duesværmer står kun stille et splitsekund

Læs mere om duesværmeren her: http://www.dof.dk/index.php?id=nyheder&s=nyheder&m=visning&nyhed_id=794