Genialt plantebytte

Så blev det atter tid til plantebytte. Denne gang i idylliske omgivelser på Melstedgård udenfor Gudhjem. Jeg havde ikke alverden at bytte med, mest nogle forsytia stiklinger som forventet ikke var i ret høj kurs (gul er stadig en svær farve at afsætte, selvom det er blødt lidt op på det de sidste par år). Alligevel lykkedes det mig at afsætte dem og bl.a. få nogle fine høstanemoner og et par rødblomstrede kvan med hjem. Høstanemonerne er givet videre til Lene i bytte for et særdeles god squashkage, men jeg glæder mig til at se hvordan de rødblomstrede kvan kommer til at se ud i haven næste år.

plantebytte500
Formand Gurli taler med de tilrejsende svenskere.

Jeg synes plantebytte er genialt. Man kommer af med noget af sit overskud og får nogle planter med hjem, som man måske ikke havde planlagt, men som giver nye muligheder i haven. Og så møder man masser af andre have- og planteinteresserede. Kaffe er der også.

plantebytte2a
Dagens høst: Høstanemoner, kvan, biskophat og en kop kaffe

På Melstedgård er der desuden en interessant samling af gamle æblersorter. Næste weekend holder de æblets dag. Her kan man få meget at vide om æbler og sorter, høre om podning og se træer i forskellig udvikling. Men allerede nu kan man smugspise af nedfaldsfrugterne.

bananapple500
Bananæble. Smager faktisk lidt af banan. Lidt kedelig synes jeg, men måske godt for dem , der ikke tåler/bryder sig om syrlige æbler.
vinterkalvil500
Viterkalvil. Gammel fransk sort med god smag og lang holdbarhed. “Bordfrugt af første Rang.”

 

Skriv et svar