Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Besøg i Lille Malunds have.

Mine forældre har i mange år talt om Lille Malund besøgshave – med stor begejstring i stemmerne. Så da jeg i går var på de kanter (nord for Vejle) og måtte jeg jo lige en tur forbi.

Lille Malund

Jeg regnede med, at det var en slags pensionisthave, og det viste det sig også at være. I hvert fald er den anlagt af et par engagerede havemennesker, der nu er pensionister. Og de skarpt afstukne græskanter, den landskabelige stil og det meget høje plejeniveau er også noget man oftest ser hos pensionister med god tid. Men haven er anlagt og passet samtidig med at parret har haft et stort landbrug, så det er simpelthen tale om effektive og dygtige mennesker. Og selv om der rent havedesignmæssigt ikke var den store inspiration at hente, så var jeg alligevel imponeret af den gartneriske kunnen og mange gode plantesammensætninger.

IMG_9500_500500px
“The waving line of beauty” som i en engelsk landskabshave.
waving line of beauty
Mere “waving line of beauty”

Det er en have det tydeligvis er fremelsket over mange år med god sans for planternes udvikling og sameksistens, både vækstmæssigt og visuelt. Så langt fra de hurtige showhaver, hvor det meste er bygget op af døde rekvisitter. Der er nok at se på, både Med både rosenhave, lynghave, grushave, rododendronskov, sten- og hedeparti samt et japansk anlæg. Så jeg fik flere timer til at gå med at kikke på planter og tage billeder. Dette er kun et lille udpluk. Du kan besøge hjemmesiden her.

cephalanthus, knopbusk
Cephalanthus, knopbusk, er en smuk lille busk der sjældent ses i haverne.
IMG_9547_500500px
En af mange fine detaljer med blomster i stentrug.
IMG_9559_500500px
Smukke, men giftige, hvide bær på druemunke.

 

 

Skriv et svar

%d bloggers like this: