Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Den store shoppingfest

“Den stora trädgårdsfesten” kalder de den årligt tilbagevendende begivenhed på Sofiero i Helsingborg. Og hvis det ellers passer med mine øvrige gøremål, så plejer jeg at kikke forbi for at se, hvad der rør sig.

Svenskerne er efterhånden rykket foran Danmark, når det gælder haveinteresse, og udstillingen giver et fingerpeg om, hvad de er vilde med. Mest shopping ser det ud til. Der har de tidligere år været enkelte udstillinghaver, der har kunnet give lidt inspiration, men de er blevet mindre og mindre for hvert år, desværre. Til gengæld er shoppeområdet vokset for hvert år.

Sofiero
Have i flot 50-er stil. Rekvisit for rekvisit – og enkelte potteplanter.

I år bestod haverne mest af rekvisitter og potteplanter, og det understreger tendensen med at haver mere og mere handler om at lave forskellige afdelinger med stilleben. Som havearkitekt kan man jo godt frygte af haveejerne i fremtiden hyrer en indretningsarkitekt, når de skal have hjælp til haven.

Sofiero
Moderne lounge-terrasse med rekvisitter og potteplanter
IMG_9333_500500px
Naturfantasi – med interessant birkehegn.
IMG_9318_500500px
‘Limelight’ og ‘Little Devil’

Der var dog også udstilling af enkelte plantenyheder. Bl.a. en miniudgave af den populære Hortensie ‘Limelight’. En god nyhed for jeg har selv den originale og den er nu 3 x 3 meter og faktisk lidt for stor til stedet. Den nye bliver kun halvt så stor. En anden nyhed er en miniudgave af rødbladet blærespirea, Little Devil. Den havde jeg faktisk selv lige set set nogle dage forinden – og købt med det samme.


IMG_9399_500500px IMG_9402_500500px

Selv endte jeg selv med at shoppe og købe for 850 kr Sioo. Et kiselbaseret svensk naturplejeprodukt, der angiveligt skulle kunne holde min træterrasse i en pæn, lys grå farve de næste 10 år uden at give den yderlige pleje. Det glæder jeg mig til at prøve. Salgmaterialet var meget overbevisende, og hvis det virker, så er det lidt af et vidundermiddel. Følg med her på bloggen, og se hvordan min terrasse udvikler sig. Det er angiveligt ikke til salg i Danmark endnu, men kan altså købes i Sverige.

Skriv et svar

%d bloggers like this: