Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Brug rionet i haven

Rionet kan bruges til hegn på mange måder. I en lille mini-mini have på “Den stora trädgårdsfesten” i Sofiero var denne 70’er have (endnu en retro-rekvisithave). Her var en ny brug af armeringsnet – eller rionet som det ofte kaldes, når det bliver brugt i en havemæssig sammenhæng. Jeg havde i hvert fald ikke tidligere set det flettet med gamle plastikpersienner. Det synes jeg der var kommet noget sjovt og brugtbart ud af.

Rionet Sofiero 2013 Rionet Sofiero 2013 Rionet Sofiero 2013

Rionet på 1000 måder

I virkeligheden kan man jo flette armeringsnet med hvad-som-helst og bruge nettet på 1000 måder. Det er faktisk lidt af en genial ting at bruge i haven. Både meget nemt og samtidig med mulighed for at give sit helt eget personlige præg.

IMG_9541_500500px
Landart med rionet hos Lisbeth Kaare. Se lisbetkaare.dk
IMG_8189_500500px
Rionet kan prydes med altankasser og cykelkurve med blomster.
slyngplanter på rionet
Rionet er perfekt til slyngplanter
IMG_0287_500500px
Lathyrus giver skygge til drivhuset
IMG_9440_500500px
Rionet som let afskærmning.
rionet i haven
Der kan også flettes med bambus, græsser, cykelslanger etc.

Der er mange flere måder af bruge armeringsnet på, prøv blot at Google “rionet i haven” så dukker der en masser eksempler op. Se også denne bygningsvejledning til et hegn af rionet.

Armeringsjern- og net kan købes i alle byggemarkeder. Her er det ofte muligt at få klippet nettet op i den størrelse du skal bruge. Ellers kan du bruge en stor boltsaks eller en vinkelsliber til at skære nettene til. Det er også muligt at købe net i rustfrit stål, men det er en hel del dyrere og de rustne net er mere diskrete i haven.

1 kommentar til “Brug rionet i haven”

  1. Pingback: Rionet er fantastiske plantestativer | Alt til haven, haveredskaber, havegadgets og praktiske ting som gør havearbejdet sjovere, bedre eller nemmereAlt til haven, haveredskaber, havegadgets og praktiske ting som gør havearbejdet sjovere, bedre eller nem

Skriv et svar

%d bloggers like this: