Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Havetur i Hovedstaden

I dag var jeg på haveskitse-besøg i København. Det er altid en fornøjelse at komme ud og besøge folk, der har mod på at gå i gang med at renovere haven. De er som regel fulde af dejlig energi og har mange ideer til, hvad haven skal bruges til. Jeg elsker processen hvor vi i løbet af 2-3 timer arbejder sammen mod en plan, der får alle ønsker og de indbyggede forhindringer til at gå op i en højere enhed. Det er et intenst og sjovt, men også ret krævende forløb.

Haveplan og haveskitse
Dagens første haveskitse

I mine unge dage kunne jeg klare tre havebesøg om dagen, men nu skal jeg ikke lave mere en to før jeg mentalt er opbrugt. Det kræver meget energi hele tiden at være ”på” og konstant tænke i rumlige muligheder og hvilke planter, der passer hvor. Men det er også en stor tilfredsstillelse, når haveejerne til sidst ser den endelig plan og erklærer sig godt tilfredse og har mod på at kaste sig ud i haveprojektet.

Haveskitse Herlev
Dagens anden haveskitse

Så efter dagens to havebesøg, der inkl. kørsel tog en normal arbejdsdag, så var jeg godt brugt, men jeg ville alligevel forbi min gode Haveselskabsveninde Nina Ewald, der sammen med 6-7 andre holdt åben have i Holte i dag.

IMG_3833_500500px
Velkommen hos Nina Ewald

Hos Nina blev jeg budt hjerteligt velkommen selv om det var efter “lukketid”, og efter en hurtig tur i hendes dejlig og meget velduftende have blev jeg budt indenfor til et glas kølig boblevand i langstilkede glas.

sunnycorner

Jeg tog lige nogle hurtige billeder med min mobil. De kan ikke fange den fine stemning i haven, men viser alligevel at Nina er en dame med veludviklet æstetisk sans, der samtidig er fuld af gode ideer og også praktisk anlagt.

alchymiste

IMG_3831_500500px

drivhus

Haven var fuld af roser og som en god service – og en god idé til efterlevelse var der hængt en bundt sedler på, hvor man kunne læse hvilke roser, der var tale om. Lige til at rive af og tage med hjem.
roseliste500_500500px

 

 

 

Skriv et svar

%d bloggers like this: