Havemarked på Bornholm

I dag var der Havemarked på Bornholm, arrangeret af Bornholms Afdeling af Haveselskabet. Det er blevet en fast tradition med et stort antal deltagere. Omkring 800 i år regnede de med, og selvom der var 1000 sidste år, så er det stadigvæk godt gået på en ø med 40.000 indbyggere – og så på en regnvejrsdag.

Havemarked Bornholm

Vi var selv nogle kyllinger og ventede til regnen var overstået. Til gengæld måtte vi så gå laaang tid for at komme frem til markedet, fordi, der holdt biler parkeret så langt øjet rakte. Men der var stadig masser af planter og varer at se på, mange havefolk, der ville snakke og vafler og pølser der skulle spises – så tiden gik hurtigt.

Havemarked Bornholm

En af nyhederne var denne “Grow Bag Plantekrave” fra Blomsterverden.dk som den norsk/bornholmske ejer Sissel havde taget med på udstillingen. De har brugt den i England i en årrække, men den skulle være ny herhjemme, og jeg har i hvert fald ikke set den før. Fidusen skulle være at den giver et større jordvolumen til planterne, et ekstra vandreservoir samt en bedre støtte. Og så kan den vel også holde snegle væk takket “voldgraven”. Mærkeligt nok så det ikke ud til at kraven var udformet sådan, at sneglene på den måde kunne holdes ude.

Kønne er de jo ikke ligefrem, men hvis det kan gøre tomaterne nemmere at dyrke, var det måske en overvejelse værd, især hvis man bruger kapillærkasser og plantesække. Jeg dyrker dog mine tomater direkte i jorden, så jeg sprang over i denne omgang.

Havemarked Bornholm

Desværre kom jeg for sent til at hilse på den (forholdvis) nye direktør for Haveselskabet, Charlotte Garby, der var taget til Øen for at se på udstillingen og hilse på de lokale medlemmer af foreningen. Men måske for jeg lejlighed til at hilse på hende, når jeg senere på måneden skal over til Hovedkontoret for at snakke om renovering af deres gamle have på Frederiksberg.

Havemarked Bornholm

Til gengæld fik jeg et par bønner og en enkelt squash med hjem. Billige og gode planter med en lille historie med på vejen er jo ikke til at stå for, selvom jeg absolut ikke har plads til nogetsomhelst i haven.

Havemarked Bornholm

 

 

Skriv et svar