Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Farvel til Kim

Så kom dagen, hvor vi måtte sige farvel til min gamle chefredaktør Kim Fjord. Efter flere års kamp mod den lede sygdom ALS, sov Kim stille ind i sit hjem lige inden Pinsen. Kim vil blive husket som en fuldstændig utrættelig ildsjæl, der arbejdede langt ud over det rimelige for at udvikle bladet HAVEN som i hans tid nåede et format og en professionalisme som hverken er set før eller siden. Kim gav aldrig op, men blev ved at at forbedre, finpudse og ændre tingene til de blev som han ville have dem. Temperamentsfuld og påholdende, men også en meget positiv og underholdende spasmager.

Kim Fjord

At Kim langsomt skulle miste sine kræfter på den måde er næsten ikke til at bære, når man ved hvor aktiv og skarp han altid var. Han ville heller ikke selv ses eller huskes som syg, så han holdt sig hjemme og så kun familie og nærmeste venner den sidste tid. Derfor har jeg fundet et par billeder frem tilbage fra 2004, hvor han sammen med sin dejlige familie og skønne venner besøgte os på Bornholm. Det var et par herlige dage, hvor selv ikke et kraftigt regnvejr kunne stoppe, hvad der langsomt men sikkert blev til en glad havefest.

 

CYKEL05_500500px

Kim har lært mig meget om at skrive og lave blad, så jeg står i stor gæld til ham, når jeg nu i dag også kan kalde mig journalist og delvist lever af at skrive til forskellige magasiner.

En sidste hilsen fra Kim var da vi alle sad stille i kirken og ventede på at ceremonien skulle begynde. Så gik orgelet i gang, men i stedet for det sædvanlige præludium, brusede denne klassiker ud af orgelpiberne og fik smil og tårer til at bryde frem. Den vil for eftertiden nok altid få mig til at tænke på Kim. Æret være hans minde.


Skriv et svar

%d bloggers like this: