Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Hjælp, jeg har fået frø!

Dagens glade overraskelse var da posten i dag smed 3 pakker med frø i postkassen. Lidt overvældende at mine bestillinger kom samme dag og ret afslørende for hvor meget for meget jeg igen har bestilt. Ikke mindre end seks forskellige squash blev det til, og det er jo vanvittigt, når man ved hvor stor blot én plante kan blive. Jeg må nøjes med at så to frø af hver og så kun lade den ene plante få lov at udvikle sig.

squashfrø, courgetter

Det giver alligevel 6 forskelllige squashplanter og selv om jeg har bestilt så de fleste er vintersquash, der ikke skal høstes løbende, så skal jeg alligevel være kreativ for at få plads til dem alle. Den tid, den glæde. Nu gælder det blot om at få sået frøene i en fart, så de er klar til udplantning sidst i maj.

squashfrø, courgetter

Og så er der alle de andre frø, især en del bønner, der også skal findes plads til. Tog i øvrigt lige en spiretest af mine borlotto bønnerfrø, der havde ligget ude i kolonihaveskuret hele den lange og kolde vinter. De havde en spireprocent på 70, så de skal de også sås! Godt jeg ikke bestilte nye.

spiretest borlotto de lengua
Mine Borloto bønner er i fin form oven på vinteren

Skriv et svar

%d bloggers like this: