Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Havearbejde forkorter livet?

Nej, jeg tror faktisk at havearbejde er med til at forlænge livet, men det kan FØLES kortere. For tiden flyver afsted, når man er ude i haven og glemmer tid og sted.

Jeg har lige haft fornøjelsen af at have mine gamle forældre på besøg hen over Bededagsferien, og de er begge aktive havefolk. Min nu (om få dage) 85 årige far står for køkkenhaven derhjemme, og der er IKKE noget ukrudt at komme efter. Og der er nok af løg, kartofler og diverse grøntsager til det meste af året. Kun er han lidt irriteret over at min mor går så meget op i drivhuset, at hun nogle gange glemmer at få lavet aftensmad “til tiden”.

Aktive pensionister
Der luges igennem

De ville selvfølgelig gerne ud og se min kolonihave, da jeg forleden var de ude med Victor. De gav en hånd med og  snart glemte vi alle tid og sted og fortsatte til lagt hen på eftermiddagen, selvom de egentlig bare kom med kaffe. På den måde FORSVANDT en fantastisk dejlig forårsdag – men det var nu med en dejlig fornemmelse i kroppen bagefter.

Victor vander rækken op
Victor går forhåbentlig også et langt (have)liv i møde.

3 kommentarer til “Havearbejde forkorter livet?”

  1. Hvor det et vidunderligt indlæg, du har skrevet her, Frank!
    Og jo, er helt enig: havelivet forlænger livet og giver SÅ mange ‘her og nu-oplevelser’. Meget trendy. Og meget gammeldaws.

  2. Tak Marianne. Har tilbragt en god del af vinteren i Spanien og det har været utroligt dejligt, men det kan alligevel ikke måle sig med det danske forår som det er lige nu, hvor alt spirer frem. Det er virkelig en fornøjelse at tage en lille runde i haven om morgenen, inden arbejdet kalder.

  3. Dejligt at læse om dine friske forældre, lige præcis sådan drømmer jeg om at blive gammel, det sidste jeg holder op med er altså have-arbejde.

    Ja og nu vil jeg ud.

Skriv et svar

%d bloggers like this: