Her finder du frø til haven: findfroe.dk

Sad forleden og ledte efter frø til kolonihaven derhjemme. Og der er internettet jo et utrolig godt redskab til at finde alverdens frø. Problemet er desværre, at det hurtigt bliver meget uoverskueligt, og det ender med, at jeg blot ser hvad der er i “Frøbutikken”  og bestiller der.

Det er ofte svært umiddelbart, at se om en udenlandsk side er engelsk eller amerikansk, og det har stor betydning, da der kan komme told og moms på frø, man køber udenfor EU. Og der er også flere restriktioner på frø fra USA, fx skal tomater, solsikker, majs, løg, bønner samt peber-og chilifrugter ledsages af et plantesundhedcertifikat (Phytosanitary Certificate) for at kunne indføres lovligt i Danmark.

frø på nettet

Så for én gang for alle at komme uden om det problem og samtidig gøre frø-søgningen meget lettere, har jeg lavet en såkaldt “tilpasset søgemaskine” vha. Google. Jeg har udvalgt 48 forskellige frøhandler på nettet som har er stort og flot udvalg og som ser gode og pålidelige ud – mange af dem har jeg personligt gode erfaringer med. Dem kan man så søge på – på én gang – og ikke andre sider. Og bagefter kan man filtrere resultaterne, så der fx kun vises økologiske frø, eller frø der sælges i EU. Det synes jeg selv er ret smart.

search

Jeg har lagt søgemaskinen på en hjemmeside, der meget passende hedder www.findfroe.dk, og der kan du altså bare søge løs – også på mobilen. Foreløbig søges der som sagt (skrevet) blandt gode 48 hjemmesider, men hvis der er nogen, der kender til andre gode sider, der der ikke er med i søgefeltet, så skriv en kommentar herunder.

For computerhavenørder og bloggere:
Som skrevet, så er det blot en tilpasset Googlesøgning, som du kan læse mere om på www.google.dk/cse. Og det er open source, så du kan blot kopiere html-koden og sætte den ind på din egen side, hvis du vil have den “tilpassede søgning” der.

<script>
(function() {
var cx = ‘018386267812916987308:acmzdqh0fya’;
var gcse = document.createElement(‘script’);
gcse.type = ‘text/javascript’;
gcse.async = true;
gcse.src = (document.location.protocol == ‘https:’ ? ‘https:’ : ‘http:’) +
‘//www.google.com/cse/cse.js?cx=’ + cx;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0];
s.parentNode.insertBefore(gcse, s);
})();
</script>
<gcse:search></gcse:search>

2 kommentarer til “Her finder du frø til haven: findfroe.dk”

  1. Hej Frank

    Godt initiativ, specielt til folk der er så vildt rutinerede til google.

    Kan sikkert hjælpe mange til at få mulighed og fornøjelsen ed mere specielle frø!

    Tak for din indsats!

  2. Hej Karsten
    Velbekomme.Ja, jeg tænker at foråret er noget forsinket i år, så det er slet ikke for sent at begynde at bestille frø.

Skriv et svar