Less is more

Jeg kom til at skrive “less is more” i mit forrige indlæg om en have i Alcazabaen i Malaga. Det er da også et dejligt anlæg, der er virker ved hjælp af ganske få klassiske virkemidler. Men der er alligevel mange detaljer i såvel belægning som i omgivelserne.

Længere inde i centrum af Malaga ligger en fin lilleplads, hvor man for alvor kan tale om at “less is more”, nemlig Placeta de la higuera, Figenpladsen, der ligger i tilknytning til Picassomuseet.

Placeta de la higuera
Foto fra Picassomuseets hjemmeside. Læg mærke til det diskrete skaktern-mønster.

Pladsen har naturligt nok fået navn efter det store figentræ, der næsten fylder hele rummet ud. Det må være et gammelt eksemplar, der er blevet bevaret (eller plantet??) da hele området blev renoveret i forbindelse med etablering af Picassomusset i den gamle bykerne.

Interessant er imidlertid også den smukke men diskrete belægning. Flade, sorte natursten sat på højkant fylder hele gårdrummet, kun afbrudt af et bånd af slebet granit, der samtidig virker som afvanding.

placeta11

På ydersiden af båndet er stenene store og lagt uden nogensynligt struktur, mens de på indersiden er små og lagt i kvadratiske felter, hvor stenene alle ligger i samme retning og vinkelret i forhold til nabofeltet.

placeta13

Jeg synes at pladsen er smuk i al sin enkelthed, men kunne faktisk godt tænke mig det endnu mere enkelt, ved at de havde lavet støttemuren til figentræet i glatslebet granit (evt. stål) ligesom “båndet”. Nu giver de lidt grove sandsten blot endnu en rå struktur, der ikke rigtig giver modspil til belægningen. Men flot er det nu stadigvæk.

Herunder kan du se pladsen med Google Streetview. I 2011 var der åbenbart plantet husfred (?) som bunddække.


Vis stort kort

Skriv et svar