Malagas Alhambra med paradisets have

Hørte at der havde været en udsendelse om Alcazabaen og Gibralfaro i Dansk fjernsyn i går (link). Sjovt nok var jeg netop på Alcazabaen i dag. Og selv om jeg har været der nogle gange før, så er det altid en fryd at komme op og opleve de små intime have-og gårdrum, der minder lidt om de langt mere kendte af slagsen, der ligger på Alhambra i Granada. Det er da også bygget af muslimerne.

Favoritten er det første lille forsænkede parti med udsigt over Malaga. Et lille harmonisk anlæg, der i al sin enkelthed hviler i sig selv.

Alcazaba, Malaga
Alcazaba, Malaga

Som et symbol på paradisets have løber der 4 “floder”, dvs. vandkanaler til haven, der er forsænket i forhold til omgivelserne, så man kan sidde og nyde haven på trappekanten hele vejen rundt. Og der er svalende skygge fra klatreplanter, der vokser på søjler omkring haven.

I midten et spingvand med tilpas beroligende rislen og så blot 4 buksbombuer fyldt med roser til at fylde resten af herligheden ud. Less is more!

Alcazaba, Malaga
Gårdrum Alcazaba i Malaga
Gårdrum Alcazaba i Malaga
Gårdrum Alcazaba i Malaga
Gårdrum Generalife i Granada
Generalife i Granada

Og der er mange smukke belægninger overalt ..Skriv et svar