Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Guerilla Gardening med forårsløg

Forleden fik jeg tilsendt restpartiet af i alt 900 krokusløg (500 Crocus Swanbury Mix  + 400 Crocus Schothorst Mix purple/blue ) fra Holland, og i dag blev der så tid til at lægge dem udenfor kontoret, hvor jeg arbejder. Jeg har ikke fået  lov, så det er ren guerilla gardening, men jeg regner ikke med, at der er nogen der protesterer, når krokusserne dukker op til foråret.

Løgene blev drysset med løs hånd i et organisk forløb med gennem “midterplænen”, hvor en gruppe arkitektstuderende tidligere har opført en buet mur i beton. Den kunne godt trænge til lidt modspil.

Jeg lagde de første løg med planteske, men fandt hurtigt ud af, at det gik meget bedre, hvis jeg tog en spade og vippede græstøven af. Også fordi løgene allerede have lange spirer, som let knækkede. På den måde fik jeg lagt alle 900 løg på en times tid. Glæder mig nu allerede til foråret og håber de fleste løg har klaret den lidt hurtige og ufølsomme lægning.

..forårsløg i græsplæne forårsløg i græsplæne

 

Guerilla Gardening er et efterhånden verdensomspændende koncept, hvor frivillige for egen regning pynter op i byens mere eller mindre forsømte områder. Det er ikke altid lige pænt, det der kommer ud af det, men det skaber glæde og sammenhold hos dem der deltager. Læs mere på www.guerrillagardening.org og www.pimpyourpavement.com/

Se også denne video med 3 guerilla gardeners i Torino. Den fandt jeg på Frivilligrådets hjemmeside.

3 kommentarer til “Guerilla Gardening med forårsløg”

  1. Det bliver bare skønt til foråret. Hvad kunne have noget imod at se sådan en skøn slange. Jeg lagde selv mine 200 krokusløg ved at vippe græstørven til side, så kan man bedre styre det.

  2. Hej Gitte, det lyder godt, jeg skulle måske have vippet hele slangeforløbet op på én gang, så havde jeg kunne jeg nok have lagt løgene lidt pænere og mere jævn. Men det er nogle krokus, der skule være kendt for at kunne sprede sig i græs, så jeg regner med at slangen langsomt bliver federe.

  3. Pingback: Forår på vej! - Havearkitekt Frank Kirkegaard laver din haveplan

Skriv et svar

%d bloggers like this: