En dejlig urtegård

Var i går på havebesøg i en fantastisk dejlig have. Bagerst i haven lå en lille oase omsluttet af en høj mur med en vildtvoksende blåregn. Vi sad i et frønnet drivhus med småsprossede vinduer og kikkede ud på den lidt vilde, men ganske herlige have.

Ejerne ønskede at finde en plads til at dyrke grøntsager og resultatet blev nogle højbede på en plads af stenmel omgivet af gode siddepladser. Idyllen var der i forvejen, og jeg følte egentlig ikke at jeg ændrede så meget på haven, men nogen gange er det også blot vigtigt at bevare stedets kvaliteter. Ofte har folk simpelthen brug for havearkitektens “godkendelse” af at de gerne må have skvalderkål, skæve mure og gamle betonfliser i haven.

haveskitse til urtehave

Under alle omstændigheder tog de meget pænt imod planen og allerede i dag kunne jeg se de var ved at tømme jord i deres anhænger. Arbejdet er i gang.

Senere er der kommet denne mail, som selvfølgelig glæder mig meget:
“Vi er virkelig inspireret og tændte på at komme i gang, vi går faktisk og “ærgrer” os lidt over at vi skal til fest i København i week-enden. Vi vil hellere ud og have jord under neglene, sikken en udvikling .

Tak for inspiration og link.”

Skriv et svar