Skvalderkål i staudebedet

Denne solbeskinnede søndag blev tilbragt som fælles arbejdsdag for fire familier. Vi går på skift hinanden til hånde med forefaldende arbejde. I dag stod den på nye trappe til en græsskråning + renovering af havens store staudebed. Som sjakkets eneste havearkitekt gik jeg med pigerne i staudebedet, mens de rigtige mænd tog sig af trappetrinnene.

Jeg kunne hurtigt se at Malene ikke rigtig kunne overkomme de omfangsrige staudebede i den store landbohave og foreslog at rydde hele bedet  – inkl de massive mængder af skvalderkål – og kun lade roserne stå tilbage.

Hele bedet blev derefter dækket med alt hvad der kunne kravle og gå af aviser og pap, hvorefter vi lagde en masse kompost ovenpå.

Nu må vi se om det hjælper, men som Malene selv sagde: “Jeg kan mærke at der faldt en stor sten fra mit hjerte.” Alene det er da noget værd.

Trappen blev faktisk færdig!

4 kommentarer til “Skvalderkål i staudebedet”

  1. Det var da en genial idé, dette med at bruge, hvad man har ved hånden -nemlig aviser og pap og andet man selv skal skaffe sig af med. Dejligt at I sådan hjælper hinanden på skift!

  2. Ja tak. Svalderkål har ikke en chance for at overleve hvis de ikke kan få deres blade frem i lyset. Og følles arbejdsdage er geniale for det er sjovt samtidig med at man får ordnet en masse hængepartier. Og børnene passer sig selv.

  3. Herlig dag og jeg har allerede stået derude og set på det forandrede og langt mere overskuelige staudebed flere gange siden igår. Så tak for en skøn dag!
    Og, trappen er skøn at drikke sin eftermiddagskaffe på og det er først et spørgsmål om tid inden jeg planter et timian og citronmellisse duftspor imellem de brede trin – også et af Franks fremragende ideer!
    Kærligst Malene

Skriv et svar