Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Kakao og brødfrugter

Vi bor på Sri Lankas vestkyst i Hikkaduwa som er et gammelt hippie-hangout, der nu er blevet blandet med charterturister, der nyder de lange smukke palmebevoksede sandstande og det varme klima. Overalt er der turistbutikker, larmende Tuk Tuks og lastbiler langs hovedvejen, men går man blot en lille tur ind i landet bag hovedvejen, er der ganske stille og en smuk tropisk frodighed med smilende mennesker og glade børn.

Blandt oplevelserne på dagens lille spadseretur var bl.a. kakaotræet og brødfrugttræet, der voksede flere steder. Brødfrugterne ser vi på de lokale markeder, men vi har endnu ikke set kakaofrugter til salg nogen steder.

Brødfrugt, Artocarpus altilis

 

Kakaotræet blomster og sætter frugter direkte på træstammen

Skriv et svar

%d bloggers like this: