Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Planter på Sri Lanka

Jeg er lige nu på ferie i Sri Lanka og selvom der Virkelig er tale om FERIE, så kan jeg jo ikke lade være med at kikke lidt på planter undervejs. Således fik vi en af de lokale Tuk Tuk chauffører til at stoppe ind ved en planteskole på vej hjem fra Galle til Hikkaduwa.

Tuk Tuk Chaufføren var vild med Bob Marley men kendte også en del planter

Vi fik en fin rundvisning på planteskolen af ejeren og med chaufføren som tolk og endte med at købe nogle små planter som vi håber kan overleve tuen hjem i flyveren. Det blev til en jasmin en granatæble og en plante med brogede blade som de bruger lidt som buksbom hernede. Al jord skal vaskes af rødderne for at kunne komme gennem tolden derhjemme, så det bliver dels en hård rejse for dem og en hård omstilling at vænne sig til klimaet i en mørk stue. Men uanset om jeg får planterne til at trives eller ej, så er det altid en god oplevelse at kikke på de lokale planteskoler rundt omkring i verden.

Planteskolen ligger i udkanten af Galle by

Skriv et svar

%d bloggers like this: