Har du tænkt på din have? Tænk igen.

Sidder og skriver lidt frem og tilbage med Mette, der skal have lavet en haveplan på distancen. Jeg har givet hende nogle forberende opgaver hun skal løse inden vi for alvor snakker sammen om familiens haveprojekt.

Jeg foreslår, at I måler haven op efter vedhæftede manual og tager en række fotos af haven.
20 stykker er ikke for meget!. Tag fotos fra hjørnerne og ind i haven og omvendt. Fotografer langs gavlen, hele forhaven, området omkring huset  og også meget gerne indefra fx køkken og stue, hvordan I oplever haven indefra. Har I mulighed for at kravle op på garagetaget og taget et billede ud over hele haven, så er det rigtig godt.  Tegn Jeres fotostandpunkter ind på opmålingen og send det hele til mig – gerne pr mail.
Også gerne med nogle fotos fra haver som I synes er gode (dem kan i evt. finde i nabolager / på nettet eller i haveblade som I blot affotograferer)
Når jeg har fået materialet ringer jeg og snakker med Jer om hvad I kunne tænke Jer, hvor meget i “magter” og hvilke muligheder, jeg kan se i haven. Herefter laver jeg et forslag som jeg sender til Jer, evt. blot som udkast i første omgang.

Opmåling med eksempler på "fotostandpunkter"

Mette svarer:

Vi har gjort os tanker, men din skrivelse sætter blot endnu mere igang…
Kan se vi skal bruge lidt god tid på – dels opmåling og fotografering men også lidt tid til tanker og snak om, hvad der er vigtigt for os i dette.
Så du hører ikke lige fra os den næste uge, men du er skal vide vi er “på”
Ja, uanset om du vil bruge en havearkitekt eller ej, er det altid en god ide at sætte sig ned og tænke over, hvordan I vil bruge haven, hvordan stilen skal være, om der skal være mange forskellige rum eller blot en stor overskuelig have.
Skal haven blot være “pæn” eller skal den også bruges til noget (fodbold, køkkenhave, bålplads, skærehave, tørreplads, drivhus, cykelparkering, fintænkning …)
Det kan måske virke uoverskueligt at forholde sig til alle de muligheder der dukker op, når du først begynder at tænke over det. Men bare rolig, det er derfor der findes havearkitekter, og blot du får nogle smukke, solide rammer for haven, er det forholdvis let at ændre indholdet, så det altid passer til familiens ønsker og behov.

Skriv et svar