Brændenælder som gødning

Jeg har været ude at plukke brændenælder. Det er måske ikke det smarteste at foretage sig en varm sommerdag i T-shirt, for så er det ikke kun solen der stikker. Men brændenælderne skal jeg bruge til “brændnældesuppe” eller rettere til at lave gødningsvand. Brændenælder er kendt for at kunne sætte skub i væksten og gøre gule blade grønne. Noget man ellers skal bruge kvælstofgødning til.

brændenælder som gødning
Brændenælder kan anvendes som gødning

Brændenælderne gror frodigt lige på den anden side af sandstensmuren, der afgrænser kolonihaven, så det er dejligt nemt. Jeg har sat gang i to forskellige spande. En hvor jeg har lagt nælderne i et net jeg vil tage op efter en uge, og én sor tønde, hvor det bare for lov at ligge i til vandet begynder at lugte. Så vil jeg prøve at se hvad der er mest effektivt.

Brændenælder kan anvendes som gødning
Brændenælderne skal trække til en god brændenældesuppe

Skriv et svar