Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

En flot have speeder dit hussalg op

Huse med velholdte haver vurderes til at være dyrere end huse med tilgroede haver, viser undersøgelse.

Politiken skriver at en trimmet græsplæne, pæne bede og en velplejet hæk i følge flere ejendomsmæglere er noget, der giver gode point hos en huskøber.

»Netop nu er haven en utrolig vigtig del af førstehåndsindtrykket, når vi skal sælge boliger. Folk har hele vinteren higet efter at komme udenfor, så det er vigtigt, at haven ser indbydende ud«, siger Christian Borregaard fra RealMæglerne i Silkeborg.

26 procent dyrere
Ejendomsmæglerkæden Home har lavet en intern undersøgelse blandt deres mæglere, hvor seks ud af ti svarer, at det har stor betydning for deres købere, at der er have til boligen, og at det tæller op, at den er velholdt og overkommelig.

»En have, der er mere velholdt end de fleste, eller hvor der er en hyggekrog, som virker ekstra indbydende, opnår en stemningsmæssig fordel i forhold til andre huse, som køberen ser på«, fortæller Mads Ellegaard, der er kommunikationschef hos Home.

Samme konklusion når en ny undersøgelse lavet af haveudstyrsproducenten Husqvarna frem til. 5.000 haveejere er blevet bedt om at vurdere prisen på en række huse. Halvdelen af dem så billeder af husene med velholdte haver, mens den anden halvdel skulle vurdere billeder af de samme boliger – denne gang med mindre vedligeholdte haver.

I gennemsnit vurderede gruppen med de trimmede haver husene til at være 26 procent dyrere end de, der skulle vurdere de samme huse med mindre velplejede udenomsarealer.

En flot have speeder dit hussalg op – Politiken.dk.

Skriv et svar

%d bloggers like this: