Klar til plantebytte

Efter en lang våd periode er der nu håb for, at vi kan gå ind i en dejlig sensommer med solskin og septemberblå himmel. Det våde vejr har holdt mig fra haven et stykke tid, så min seneste staudeindkøb har længe stået og van(d)smægtet på terrassen. Der var jo ellers kommet godt med regn, men alligevel er potterne blevet så tørre, at de måtte nedsænkes i en balje, for at suge vand til sig. De små potte tørrer hurtigt ud, så de skulle have været sat i jorden med det samme. Problemet er bare, at der ikke længere er et eneste sted i haven, hvor de kan sættes ned.
Stauder i små potter tørrer hurtigt ud, selv i ellers fugtige perioder.

Op med de store storkenæb

Planen har hele tiden været, at de store, grove storkenæb som Geranium phaeum ogmacrorrhizum skulle graves op for at give plads til de nye stauder. Men kan ikke lide at smide planter ud, så jeg har ventet indtil nu.
I går fik jeg så taget hul på bylden og fjernet et par af de største. Det gav da plads til et par dagliljer og to skumblomster, som jeg havde købt i Nordjylland.
Blot en enkelt sæson er nok for en lille plante til at danne en stor, tæt klump storkenæb.

Nyt ukrudt på vej

Under det tætte bladdække vokser en mængde små planter. Både en hel del små selvsåede storkenæb, samt mælkebøtteblade og andet ukrudt. Udtyndingen er en god lejlighed til at tynde ud i det nye (og gamle) ukrudt, der har gemt sig under bladene. Den fugtige jord gør det også let at hive mælkebøtterne op med rode.
Det tætte løv har trods alt begrænset ukrudtet. Det er første lugning siden maj.

Oprydning gav endnu flere planter

Tilbage på terrassen står stadig en del nyindkøbte stauder. Nu suppleret med to store klumper storkenæb og flere potter med selvsåede planter, som jeg heller ikke nænner at smide ud. Så projektet har ikke givet mig mere plads i haven – tværtimod. Det er dog flere der har vist interesse for storkenæbbene, og skulle de ikke dukke op, så tager jeg dem med til plantebytte senere på måneden, der skal de nok blive afsat. ”Problemet” er så bare, at jeg helt sikkert får nye planter med hjem. Jeg må snart se mig om efter en ny have.
Terrassen bugner af planter, og de trænger til at komme i jorden, så rødderne kan udvikle sig.

 

Skriv et svar