Syd for Køge

Var onsdag på tur med andre havearkitekter for at se på planteskoler i Området omkring Køge. Vi startede i Thymes planteskole, der er med i Planteskoleringen. Her hørte vi bl.a. om deres tur til de fantastiske plantecentre i England med 1500!!! ansatte, hvor hovedparten af salget er madvarer. En nyhed herfra bliver en Eucalyptus Lemon Bush, der kommer til salg i hele Planteskoleringen næste år. Thyme planteskole er mere beskeden, men har alligevel “det hele” og også en mindre egenprodukton af planter.

På besøg i Thymes planteskole ved Køge.
På besøg i Thymes planteskole ved Køge.

Bagefter spiste vi frokost i et af de store drivhuse på Gartneri Toftegård, hvor Lene Tvedegaard viste rundt og fortalte om deres tomater, chili og krydderurter som de dyrker. Ikke så mange eksemplarer af hver sort, men til gengæld 100-vis af forskellige sorter som man ikke kan finde andre steder i Danmark. Et spændende sted og en oplevelse for alle sanser.

toftegaard1
Gartneri Toftegaard har tomater i alle størrelser og mange forskellige former og farver.
toftegaard3
Lene Tvedegaard fortæller levende om de mange krydderurter.

Vi sluttede af hos Marianne Folling der har Tidens Stauder. Hun har specialiseret sig i nye, trendy stauder og er helt på forkant med at finde nye stauder i udlandet. Fx har hun er stort udvalg af purpursolhat. Samtidig har hun også en meget fin have, der viser hendes evner for at sætte stauderne sammen, så det bliver en flot helhed.

tidens
Marianne (t.h:) viste rundt blandt de mange flotte stauder
tidens2
En af specialieterne hos Tidens stauder er Purpursolhat (Echinacea).
tidens3
Den største effekt med stauder, opnår man efter min mening, når man maler med stauderne som en kunstner med maling. Skriver Marianne på hendes hjemmeside.

Skriv et svar