Flydende haver på Svensk

Landskrona trädgårdsgille holdes hvert år midt i august under høsten. Jeg var taget med Birgitte op for at se på nogle af de haver der var åbne i den anledning. Ud over åbne private haver, foredrag og musik, var der også Landskronas specialitet: De flydende haver omkring citadellet, der tiltrak en masse tilskuere. Haven hos Per og Ingemo var vo specielt imponerede over, men der var mange gode og spændende indtryk fra en dag i Sverige.

4 kommentarer til “Flydende haver på Svensk”

 1. Frank, i forbindelse med at vi har taget vore kartofler op, kom vi til at snakke om Kartoffelferie, og hvorfor det ligger så langt henne på året, når diverse havewebsites råder en til at tage kartoflerne op nu?

  Vi har fulgt det råd der hedder ‘3 uger efter toppen er visnet ned’, og nu er kartoflerne tørre og nogenlunde rene, og lagt i kælderen efter alle kunstens regler.

  Men , men . . . ER der nogen regler?
  Måske et emne du kunne skrive om på jeres website?
  Der er flere der har spurgt mig om emnet, men det er jo første gang at vi selv har så mange kartofler, så . . .

 2. Godt spørgsmål. Jeg har forhørt lidt omkring, og der er tilsyneladende ikke nogen, der har et halt klart svar på spørgsmålet om hvorfor kartoffelferien ligger så sent.
  Men det er noget med, at tidligere skulle man bare have så store kartofler som muligt, kombineret med at skimmelangreb ikke bredte sig helt så hurtigt pga formeringen af kartoffelskimmelsvampen helt op imod 1990’erne var ukønnet.
  Jeg tager emnet op i Haven Weekend på Torsdag

 3. Tak for svaret. Den med at de skal være så store som muligt er et godt bud!
  Vores kartofler havde dog alle mulige størrelser, men der var også mange små, må jeg indrømme.

  Glæder mig til at se mere om emnet 🙂

Skriv et svar