Blomsterfarce?

Blomsterfarce? – nej blomsterkarse. De sår sig selv gør de, og så gror de ellers derudaf. kke mindst sådan en sommer med masser af regn og varme som vi har haft i år. Den har stået rigtig flot i haven i år, i øvrigt flot sammen med Agastache, indianermynten, som også er selvsået. Men her til sidst blev det altså for meget for min nyplantede bambushæk. Jeg kunne se, at den ikke trivedes så godt, der hvor der voksede Tropaolum (ja det hedder de også, når jeg altså ikke kalder dem tallerkensmækker).
trop1
Så her i weekenden rev jeg en stor mægde af dem op. Det ser lidt voldsomt ud, men der er stadig nogle tilbage, og med den fart de har på lige nu, så varer det ikke længe inden de dækker hele området igen.
trop2

1 kommentar til “Blomsterfarce?”

  1. Hej. Jeg elsker tallekensmækkere. Foruden at de smukke orange blomster giver lidt farve til div. sommersalater, hvor de grønne blade kan hakkes og bruges på samme måde som ruccola , er der også et gammelt afrikansk husråd: ” Tyg lidt af bladene, hvis du har ondt i halsen. Dagen efter er hals-ondet væk. Det passer!! Jeg bruger det selv.
    Bladene er en smule bitre, men jeg kan godt li’ dem. Med venlig hilsen S. Hansen

Skriv et svar