Såtid igen

Så blev det igen tid til at så lidt i haven.

Først og fremmest radicchiosalt, så det kan komme op og blive klar til udplantning, når kartoffelstykket er ryddet. Det er en dejlig bitter salat, der holder sig frisk og rød til langt hen i efteråret.

radicchio4a

Dernæst også nogle staudefrø som jeg så forhåbentlig kan få glæde af i haven til næste år. Det drejer sig om middelhavsvortemælk og en staude ved navnstauderfroe Sideritis hyssopifolia som jeg må indrømme, jeg ikke rigtigt kender andet end fra nettet, så det bliver spændende, at se hvordan den udvikler sig. Men den har i hvertfald nogle dejlige limegrønne farver som jeg godt kan bruge i haven.

Forhandleren skriver således:

Sideritis hyssopifolia ‘Touch of Spice’

En rigtblomstrende op til 35 cm. høj staude med aromatisk løv.
Fra maj-september udvikler Sideritis aflange blomsteraks med mange limegule læbeblomster. Blomsterne tiltrækker bier og sommerfugle.
Sideritis foretrækker en solrig vokseplads. Den kan eksempelvis anvendes som kantplante i staudehaven.
I Spanien bruges plantens aromatiske blade til te.

Sideritis hyssopifolia 'Touch of Spice'
Foto: primafroe.dk

Skriv et svar