Maskinerne ud af haven!

Bloggeren “Madame” brokker sig over naboens kratrydder og glæder sig over, at hun har fundet en meningsfælle i søndagsavisen. Jeg vil gerne tilslutte mig koret, men nøjes også med at skrive, frem for at råbe. Alt for mange naboer larmer med alt for mange motor- og eldrevne maskiner i deres havearbejde. Og gerne på tidspunkter, hvor det netop er dejligt at opholde sig ude i haven, men så kan man altså ikke være der for larm! Det giver meget bedre motion at gøre arbejdet manuelt og det kan sagtens gøres i haver af almindelig parcelhusstørrelse. Alt hvad man gør med ved hjælp af en maskine får hurtigt karakter af arbejde, der skal overstås, mens det man laver med hjælp fra egne muskler ganske vist kan være hårdt, men alligevel har en  anden ro over sig.

Selv kan jeg jo nemt være hellig med en have på kun 140 m2, så det er dejligt at høre, at også havejere med 30 meter hæk bruger den gode gamle hæksaks med den hyggelige klippelyd. Ja, og så brugte jeg altså heller ikke maskiner i min forrige have, der var 10 gange så stor.

2 kommentarer til “Maskinerne ud af haven!”

  1. Det var dejligt at læse, Frank! Vores have er på 1650 kvadratmeter, og det går fint at klippe græs manuelt og at bruge en gammeldags hækkeklipper. I går blev 30 meter hæk klippet på begge sider – det tager kun 3 timer 🙂

Skriv et svar