Som sendt fra himlen

Så var jeg ligeude ved mit bassin i morges, og gæt hvad der lå ved bredden af min havedam? En fisk!. Nå ja tænker du, den er vel kommet til at springe op af vandet. Nej, for jeg har ingen fisk i bassiet. Eller havde, for nu har jeg en, altså den der lå ved kanten og som lignede en lille bleg karpe på 15 cm. Jeg troede først den var død, men så så at den lå og gispede efter vejret, så jeg satte den ud i vandet, og så lå den lidt på siden og lignede noget, der var på vej til at dø. Så pludselig svømmede den væk, og sidst jeg så til den, havde den placeret sig nede i den ene ende af bassinet og så bestemt ikke ud til at tænke på hverken at springe op eller flyve videre.

Tilbage står så mysteriet om, hvordan fisken havnede i min have. Der er mange beretninger om, at det har regnet med fisk fra himlen, men nu hvor der er tale om en enlig fisk er det nok mere sandsynligt, at det er en måge eller fiskehejre, der har tabt den. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at der skulle være fisk i mit havebassin, faktisk er det alt for lavvandet til fisk, men når nu den ligefrem er sendt fra himlen, nærmer det sig jo guddommelig indgriben og sådanne sager må man bøje sig for. Så fisken Klaus, som den allerede er døbt, for lov at blive, så længe den har lyst.

Faktisk er det utroligt nok sket en gang tidligere at jeg har fundet en fisk i haven. Dengang var det en stendød akvariefisk, der lå og kikkede forbavset på mig i græsset.

Skriv et svar