Plantebytte gav mange gode planter

 

Under truende tordenskyer var jeg i går med Birgitte til plantebyttedag i Haveselskabet. Jeg havde ikke selv det hel store at bytte med, men fik lige hurtigt gravet en kasse storkenæb (Geramuim macrrorhizum) opi kolonihaven som jeg tog med. Birgitte havde nogle andre lysrosa storkenæb og så havde jeg også en enkelt mørkbladet dahlia op et rodskud fra min store furebambus.

 

abytte
Der mødt mange op til forårets store plantebyttedag.

 

Det gik over al forventning. Storkenæbbene er – som altid og med god grund – populære, så jeg kom hjem med 4-5 kæmpeverbena, 3 hosta, pelargonier, en ny storkenæb og andre gode sager. Faktisk fik jeg til sidst ennkelte planter forærende, da jeg ikke havde mere at bytte med. Flinke folk, dem fra Haveselskabet

 

Det var overraskende svært at komme af med min bambus. Den mååtte jeg til sidst nærmest tvinge en haveejer til at tage med. Jeg håber ikke hun fortryder, når hun oplever vækstkraften. Men hun var advaret.

 

Der blev ikke tid til den efterfølgende kaffe, for vi skulle hjem med planterne – et par enkelte var uden potte og skulle plantes med det samme, og så skulle jeg ellers pakke det sidste og køre ud til natfærgen til Køge i et forrygende tordenvejr.

 

Lige nu sidder jeg så i toget på vej til Billund, hvorfra jeg skal flyve til Dublin og møde Frank van Suchtelen, der har lovet at vise mig lidt rundt i Irlands største haveudstilling: Bloom in the Park, der åbner i morgen.

 

Vi skal også rundt og se nogle private haver, så det tegner til at blive et par spændende dage.

Skriv et svar