Påskeplaner

Der er lagt en stram plan for påskedagene. Torsdag er der dømt socialt samvær og Langfredag står den så på havearbejde, hvor vi skal beskære roser i Birgittes have og lægge kartofler i kolonihaven. Jeg har allerede købt lidt stauder til Birgitte til erstatning for de storkenæb, jeg har tænkt mig at hugge i hendes have. Ud over at plante dem ud i min have bliver der desværre ikke tid til så meget andet havearbejde i påsken, da jeg også har et hængeparti med et toilet i kælderen.

De nye stauder skal plantes Langfredag
De nye stauder skal plantes Langfredag

Til Birgitte har jeg købt to forskellige storkenæb, nemlig tre af de sart rosa ‘Apfelblüte’ som vi engang så i en have i Lejre og som Birgitte har talt om siden og så to blå og hvide ‘Buxton’s Variety’. Jeg ville egentlig have haft nogle ‘Jolly Bee’ der blomstrer hele sommeren, men dem havde de ikke i planteskolen og ‘Buxton’s Variety’ ligner en del, da den er den ene af forældrene. Et par af de gode gamle høstanemoner ‘Honorine Jobert’ bliver der også plads til når jeg har været på rov i Birgittes bed.

Og så kom jeg til at købe tre stjerneskærm ‘Rosensinfonie’. Jeg elsker stjerneskærm, men de har ikke kunnet trives i den sandede jord, jeg havde i min tidligere have, så nu jeg bare have dem. Desværre havde de ikke den mørkere ‘Claret’ som jeg egentlig kom efter. Vi må snart en tur til Åbergs planteskole nord for Ystad, hvor de har et dejligt stort udvalg i stauder.

Skriv et svar