Blog af havearkitekt Frank Kirkegaard

Michelle Obama laver økologisk køkkenhave

whgarden2
Foto: The White House / Joyce N. Boghosian

Det Hvide Hus får nu sin egen økologiske køkkenhave. Græsrodsgrupper har i flere år presset på for at gøre det hvide hus mere økologisk, senest med Facebookgruppen “Eat the View: White House organic garden campaign” (som jeg selvfølgelig er medlem af). Og nu er det lykkedes. Med Michelle Obama i spidsen for en gruppe skoleelever blev en del af plænen gravet op for at gøre plads til 55 forskellige grønsager samt bærbuske, krydderuter og endda to  bistader.

The White House / Joyce N. Boghosian)
The White House / Joyce N. Boghosian)

I bedste Manor House-stil skal køkkenhaven supplere familien med friske grønsager til hverdag og fest. Præsidentfamilien vil ifølge pressemedelelserne selv deltage i lugearbejdet, selvom Michelle ikke just ligner en garvet grøntsagsdyrker med sine (indadvendte) Jimmy Choos støvler og det lidt akavede skovlgreb.

Urtehaven bliver dyrket 100 % økologisk, men Michelle lægger især vægt på sundheden og næringsværdien i de friske grønsager frem for det ideologiske i at dyrke sine egne økologiske og bæredygtige afgrøder

Læs mere på

Daily Telegraph   Washington Post   White House Blog   Eat the view

Se plan for køkkenhaven

Skriv et svar

%d bloggers like this: